Valašskomeziříčská radnice posílá do Srbska humanitární pomoc

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Valašskomeziříčská radnice se zapojila do okamžité pomoci Srbsku, které společně s Bosnou a Hercegovinou zasáhly nejhorší záplavy za posledních 100 let. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí města Renata Votrubová.

Humanitární pomoc zamíří z Valašska ve čtvertek ráno, a to konkrétně do Čačaku, s kterým Valašské Meziříčí v roce 2005 navázalo partnerskou spolupráci.

O humanitární pomoci rozhodla mimořádně svolaná rada města. Radnice nabídla materiální i technickou pomoc. „Jedná se o obrovskou tragédii, proto jsme nabídli okamžitou humanitární pomoc. Se starostou města Čačak jsme se domluvili na konkrétní podobě pomoci. Naši lidé jedou přímo na místo. Do postižených oblastí vezeme především pitnou vodu, kojeneckou výživu, potraviny, dezinfekční a hygienické potřeby a vysoušeče,“ sdělil starosta Valašského Meziříčí Jiří Částečka. Valašské Meziříčí nabídne rovněž finanční pomoc, na kterou vyčlenili téměř 220 tisíc korun. „Peníze musí ještě schválit zastupitelé,“ doplnil starosta.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x