Hokejová Liga mistrů: se soupeři ve Zlíně spokojenost

Počáteční nevole se mění v zajímavé "oťukávání". Mistrovský PSG Zlín nakonec nově zrozenou hokejovou Ligu mistrů svou účastí akceptoval a od včerejšího losu v Minsku během světového šampionátu už zná své soupeře v základní skupině.

Nejsou to žádní „nazdárci“, opravdu evropská extratřída. Švédský Djurgarden Stockholm, švýcarský Fribourg a německý Eisbären Berlín. Určitě to v duelech na zlínském ledě bude mimořádná podívaná.

Navíc jsou soupeři relativně zblízka, je možné, že i švédský zájezd bude mít autobusovou podobu.

Týmy přitom nejsou až takovou neznámou. „S Berlínem jsme hráli v Evropské lize, kvalita tam samozřejmě je vysoká, ostatní soupeři budou také těžcí, ale je to zpestření. Dva zápasy bychom měli odehrát před sezónou, další během ní, mezinárodní konfrontace nemůže být na škodu,“ říká obránce Tomáš Žižka, který se vrací do mateřského klubu po třinácti letech.

Zajímavou zkušenost s jedním ze soupeřů má další ostřílený bek Jiří Marušák, ten působil právě ve švédském Djurgardenu. Jen tak mimochodem, to je rodný klub největší švédské hokejové legendy všech dob Tumby Johanssona. Ten dokonce exhibičně před téměř padesáti lety nastoupil ve zlínském dresu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x