Valašskokloboučtí hasiči získali nové zásahové vozidlo

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Valašskokloboucká radnice pořídila pro své dobrovolné hasiče nové zásahové vozidlo. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí valašskokloboucké radnice Lenka Zvonková.

Auto pro hasiče odkoupilo město od krajské Zdravotnické záchranné služby a nechalo přestavět pro účely hasičů. „Vozidlo jsme nechali doplnit o vestavbu sedaček a dalšího účelového zařízení pro zásahovou činnost i pro využití v požárním sportu. Celkové náklady nepřesáhly 150 tisíc korun, přičemž cena za nové vozidlo se pohybuje okolo dvou až tří milionů korun,“ popsal valašskokloboucký starosta Dalibor Maniš.

Nové auto je tak po cisternovém automobilu druhým vozidlem dobrovolných hasičů. „Nová technika významně zlepší akceschopnost výjezdové jednotky a současně by měla nahradit cisternu u zásahů technického rázu. To by se mělo projevit i na snížení nákladů na činnost jednotky v rozpočtu města,“ poznamenal starosta.

Představení nového vozu a jeho slavnostní uvedení do provozu už mají dobrovolní hasiči za sebou, stalo se tak na okrskové soutěži v požárním sportu v Mirošově.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x