Otrokovická radnice se zaměří na bezpečnější dopravu i šatní skříňky

OTROKOVICE - Otrokovická radnice si stanovila tři nové projekty, pro které hodlá zpracovat projektovou dokumentaci. Jak server Zlin.cz uvedla mluvčí města Lenka Vaculová, jde o rekonstrukci šaten v ZŠ Mánesova, prodloužení chodníku podél hlavní silnice na Tlumačov i zklidnění dopravy na vjezdu do města v Kvítkovicích.

ZŠ Mánesova je poslední z otrokovických základních škol, která ještě nevyužívá k uložení školních potřeb i osobních věcí systém samostatných šatních skříněk určených pro každého žáka zvlášť. Dosud užívané drátěné boxy by mohly skříňky nahradit ještě letos. Práce, které by zahrnovaly také rekonstrukci podlahové krytiny v místech stojek drátěných boxů a v případě nutnosti přeložení rozvodů ústředního topení, by trvaly během prázdnin.

Až k poslednímu obydlenému domu by mohl být prodloužen chodník podél hlavní silnice směrem na Tlumačov. „Nemovitosti v této části dnes nemají umožněn bezpečný přístup pro pěší, protože chodník vede pouze po druhé straně silnice bez značeného přechodu. Napojení chodníku by navazovalo na dnes už existující, ale slepý, přechod na křižovatce ulic Komenského, Nadjezd a obchvatu města,“ vysvětlila Vaculová.

Vypracování nové studie by zase mohlo ukázat možnosti zklidnění dopravy na vjezdu do města v Kvítkovicích ze směru od Napajedel i Malenovic. Rovinaté úseky před hranicí města svádějí řidiče k rychlé jízdě. To představuje zvýšené bezpečnostní riziko pro chodce i vozidla vyjíždějící od rodinných domů přiléhajících k cestě.

Nový chodník pro změnu možná propojí přírodní arboretum u výjezdu z města směrem na Tlumačov s urbanizovanou částí Otrokovic. Další projektový záměr vychází z požadavku obyvatel Kvítkovic, kteří poukazují na nutnost zklidnění dopravy přijíždějící směrem od Zlína. „Problém tu vyřeší státem vybudovaný jihovýchodní obchvat Otrokovic. Do té doby je však nutné dopravní situaci v rámci technických a ekonomických možností zklidnit. Projektová dokumentace by měla nastínit možná řešení,“ dodal otrokovický místostarosta Milan Plesar.

Na projekční práce dá město 52 tisíc korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x