Ve Zlínském kraji zahájí silničáři sedm nových staveb

ZLÍNSKÝ KRAJ - Hned sedm nových rekonstrukcí krajské silniční sítě bude na různých místech zahájeno na začátku června. Všechny stavby mají přislíbenou osmdesátiprocentní dotaci z evropských fondů v rámci Regionálního operačního programu Střední Morava, serveru Zlin.cz to řekla mluvčí hejtmanství Gabriela Dvorníková.

Stavební úpravy se dočká silnice II/150 a III/43729 v úseku mezi městem Bystřice pod Hostýnem a obcí Loukov. Součástí stavby bude úprava krajnic, osazení směrových sloupků, obnova svodidel i silničních příkop, úprava napojení místních a účelových komunikací, nájezdů a sjezdů na přilehlé nemovitosti a také připojovacího pruhu k čerpací stanici a napojení výjezdu z benzinky. Jde o investici přes 17 milionů korun a stavební práce potrvají od 2. června do 31. srpna. Vyžádají si částečnou uzavírku. Jen při pokládce obrusných vrstev bude krátkodobě (maximálně tři dny) platit v místě stavby uzavírka úplná a veškerá doprava bude vedena po objízdné trase.

Rekonstrukce se nevyhne ani silnici II/432 v úseku od křižovatky se silnicí II/429 za městem Koryčany po začátek obce Jestřabice, a to včetně sanace pláně. Smluvní cena činí více než 25 milionů korun. Pracovat se tu bude od 2. června do 30. září. Částečná uzavírka bude platit pro osobní dopravu, autobusovou dopravu, vozidla integrovaného záchranného systému a dopravu do 3,5 tuny. Objízdná trasa pro vozidla nad 3,5 tuny bude vedena po silnicích I. a II. třídy.

„Na řadu přijde i oprava silnice v Cetechovicích za více než osm milionů korun. Stavební práce budou probíhat od 2. června do 30. září a vyžádají si částečnou uzavírku. Jen pro nákladní vozidla nad 7,5 tuny bude platit objízdná trasa po silnicích I. a II. třídy ve směru Střílky – Staré Město – Otrokovice – Hulín – Kroměříž,“ doplnila Dvorníková.

Oprava silnice čeká i úsek mezi obcemi Halenkov a Nový Hrozenkov. Součástí prací tu bude i úprava mostu. Rekonstrukce přijde na téměř 19 milionů korun a s částečným omezením tu musejí počítat řidiči po celou dobu, tedy od 2. června do 30. září. Pro tranzitní dopravu bude vyznačena objízdná trasa po silnici I/35 a I/57. Ze silnice I/35 na Makově a ze silnice I/57 v Ústí u Vsetína bude pro odbočení na silnici II/487 umístěn zákaz vjezdu pro vozidla o hmotnosti nad 7,5 tuny mimo dopravní obsluhu, autobusy a vozidla integrovaného záchranného systému.

Ve Zlechově se pro změnu chystá stavební úprava mostu, který převádí v místě mimoúrovňového křížení silnici II/422 přes silnici I/50. Jde o investici za bezmála 12 milionů korun a pracovat se tu bude od 2. června do 31. října. Stavební práce budou provedeny za částečné uzavírky silnice II/422.

Na most se zaměří také v Rožnově pod Radhoštěm, konkrétně na silnici III/4867 u křižovatky se silnicí I/35. Práce vyjdou na téměř 10 milionů korun a termín pro realizaci stavebních prací je stanoven na období od 2. června do 31. října. Po dobu úprav bude průjezdný pouze jeden jízdní pruh a provoz bude zjednosměrněn směrem do centra města. Ve směru z centra bude na mostě úplná uzavírka a provoz bude veden po objízdných trasách.

„Poslední akcí je rekonstrukce mostu ve Vsetíně, části Horní Jasenka. Původní most zde bude odstraněn a na jeho místě necháme postavit nový. Smluvní cena činí přes 11 milionů korun a práce potrvají od 2. června do 31. října,“ dodala Dvorníková. Stavební práce si vyžádají částečnou uzavírku.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x