Starý rožnovský hřbitov se dočká obnovy zeleně

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Starý hřbitov v rožnovské ulici 5. května čeká revitalizace zeleně, město za ni zaplatí téměř tři a půl milionu korun. Jak server Zlin.cz informoval mluvčí města Tomáš Gross,  více než 1,7 milionu korun se podařilo získat z dotace.

Práce na revitalizaci zeleně už v těchto dnech začaly. „Vykáceli jsme podstatnou část zdravotně nevyhovujících stromů. V červnu a červenci plánujeme odstranění asfaltového povrchu komunikací a s tím spojené zemní práce. V prostoru pro nádoby na odpad vybudujeme zpevněnou plochu,“ podotkla Petra Glumbíková ze správy majetku rožnovské radnice.

V druhé polovině roku (červenec – září) nechá město ošetřit stromy a upravit je tak, aby chránily netopýry, kteří se na hřbitově vyskytují. „Kácet budeme také zbytky náletových dřevin v areálu i okolních částech hřbitova. A následně přijde na řadu úprava ploch komunikací – založení mlatového povrchu na hlavních komunikacích, ošetřování travnatých ploch a ploch mezi hrobovými poli,“  doplnila Glumbíková. V tomto období musejí nájemci hrobů a ostatní návštěvníci hřbitova počítat s omezením průchodu k hrobům.

Poslední fáze projektu je naplánována na období září až listopad, kdy začne výsadba dřevin – obnova lipové aleje, výsadba solitérních stromů v areálu hřbitova, výsadba keřů, trvalek a následně výsev trávníků. „Vše chceme mít hotovo do konce roku, musí nám ale přát počasí,“ uzavřela Petra Glumbíková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x