Během eurovoleb našli strážníci celostátně hledaného muže

ZLÍN - Mimořádné bezpečnostní opatření zlínské městské policie během eurovoleb dostalo za mříže celostátně hledaného muže (40) ze Zlína. Serveru Zlin.cz to sdělil zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Hlídky Městské policie Zlín během pátku a soboty uskutečnily 841 kontrol volebních místností a jejich okolí, do mimořádného bezpečnostního opatření se zapojilo 32 strážníků. Dohled byl zaměřen především na dodržování veřejného pořádku a nebyly během něj zaznamenány žádné problémy, které by mohly narušit řádný průběh voleb.

Hlídce se ale podařilo dopadnout celostátně hledaného muže. „Jedna z hlídek ho zahlédla v okamžiku, kdy směřovala k noční kontrole volebních místností v okrajové části Zlína. Dotyčný na sebe sám upoutal pozornost hlídky, když se o půl jedné ráno pohyboval na poměrně frekventované silnici na neosvětleném bicyklu. Muže jsme předali do rukou republikových policistů,“ konstatoval Janík.

Volební místnosti se uzavřely v sobotu ve 14 hodin, ale bezpečnostní opatření městské policie se protáhne až do sobotních večerních hodin. Zpracování volebních výsledků se totiž uskuteční v budově zlínské radnice, před níž strážníci monitorují a usměrňují příjezd vozidel okrskových volebních komisí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x