ZLINFEST: V porotě filmového festivalu zasedne i studentka zlínského gymnázia

ZLÍN - V pětičlenné mezinárodní dětské porotě Zlín Film Festivalu zasedne také Andrea Orságová, studentka zlínského gymnázia. Stala se totiž vyslankyní zlínského Zlatého jablka, serveru Zlin.cz to řekla jeho mluvčí Kateřina Martykánová.

Třináctiletá studentka Gymnázia Zlín – Lesní čvrť zvítězila v soutěži o exkluzivní místo v porotě. Do soutěže se přihlásila, protože ji baví filmy a ráda by si taky jednou vyzkoušela psaní recenzí. „Chtěla bych získat novou zkušenost a poznat zajímavé lidí. Láká mě i to, že si konečně v praxi ověřím znalosti angličtiny, protože v porotě budou i děti ze zahraničí,“ konstatovala vítězka Andrea Orságová.

Soutěže o místo v porotě se zúčastnilo na 120 dětí, jejichž úkolem bylo prokázat v náročném kvízu znalosti z oblasti filmu. „Rozhodování o vítězi nebylo úplně snadné, protože správných odpovědí byla téměř polovina,“ poznamenal ředitel Zlatého jablka Jiří Kratochvíl. U vítězky podle něj rozhodlo také to, že projevila snahu a své odpovědi doplnila průvodním dopisem, ze kterého vyplynulo, že má kromě filmu spoustu zálib a zajímá se o kulturní dění.

Společně s Andreou Orságovou zasednou v této porotě i děti z Číny, Ukrajiny, Norska a České republiky. „Kromě důležitého úkolu, kterým je hodnocení filmů, se setkají s významnými hosty a známými osobnostmi a budou po dobu trvání festivalu v centru jeho dění,“ dodala Barbora Szolonyová, marketingová ředitelka Zlín Film Festivalu.

V pořadí 54. ročník festivalu startuje v pátek 30. května a potrvá do 5. června.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x