Policie dopadla gang prodejců marihuany

ZLÍN - Zlínští kriminalisté dopadli pětici mužů, kteří pěstovali a prodávali marihuanu. Serveru Zlin.cz to řekl policejní mluvčí Petr Jaroš.

Třem z obviněných hrozí až osmnáctileté vězení, čtvrtý je ohrožený desetiletou sazbou a poslední pak pětiletou. Čtyři muže poslal soud do vazby.

Třicetiletý muž a jeho o rok mladší kolega prodávali marihuanu jednatřicetiletému cizinci. Ten ji kromě vlastní potřeby dál distribuoval uživatelům nejen v České republice, ale i v blízkém zahraničí. A právě proto, že tato organizovaná skupina působila ve více státech, hrozí trojici obchodníků s marihuanou tak vysoký trest odnětí svobody. Zboží si muži předávali na několika místech ve Zlínském kraji. Poslední předávka se uskutečnila v polovině května na parkovišti jednoho ze zlínských obchodních center. Tento nelegální obchod byl pod dohledem policistů a celníků, kteří ihned po směně marihuany za peníze aktéry zadrželi.

Čtvrtým z obviněným je osmapadesátiletý muž ze Zlínska. Mimo jiné i u něj doma se marihuana pěstovala a zpracovávala. „Při domovní prohlídce u něj policisté objevili in door pěstírnu s více než čtyřmi sty rostlinami v květináčích,“ podotkl Jaroš.

Pátým obviněným je třicetiletý muž taktéž ze Zlínska, u kterého policisté během domovní prohlídky našli více než 300 rostoucích rostlin a okolo 200 gramů usušené marihuany. „K vnitřnímu pěstování si v grow shopech pořídil potřebné pomůcky, jako je vzduchotechnika či sodíkové výbojky,“ dodal Jaroš.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x