ZLINFEST: Filmový program oživí Legománie a Mádlova autogramiáda

ZLÍN - Během víkendu nabídne 54. ročník Zlín Film Festivalu celou řadu doprovodných akcí, děti se mohou zúčastnit Legománie, na zámku mladí umělci odhalí kouzla filmových maskérů a oblíbený herec Jirka Mádl chystá autogramiádu.

Tradiční Legománie, během které si děti mohou podle své libosti hrát se stavebnicemi nebo se podílet na skládání originálních filmových klapek z Lega, se uskuteční ve zlínském Zlatém jablku. Potrvá od 10 do 18 hodin. „Padesátka nejzajímavějších klapek pak bude vystavena v pasáži Zlatého jablka. O nejlepších výtvorech rozhodnou samotní návštěvníci centra,“ podotkla mluvčí Zlatého jablka Kateřina Martykánová.

Náměstí Míru ožije v sobotu programem pro všechny věkové kategorie, Enapo den startuje v 10 dopoledne.

Zajímavou podívanou nabídne během soboty také zlínský zámek. Ve 14 hodin tu studenti Střední umělecké školy scénického výtvarnictví z Bratislavy předvedou líčení, jaké lidé znají z filmových pláten. Návštěvníci se dozví, jak věrohodně namaskovat nejrůznější rány, jizvy, popáleniny, ale také jak vytvořit efekty stárnutí a jak vyzrát na historické líčení.

Nuda nebude ani v neděli. Na zlínském zámku bude animační workshop Malý objevitel. „Děti budou odkrývat různé hádanky, vyzkouší si jednoduché techniky animace, budou se také bavit stínovým divadlem a pomáhat statečnému Pampalinimu najít svoje přátele. Akce je určena dětem ve věku od pěti do osmi let a kapacita je limitována počtem 25 účastníků,“ konstatoval mluvčí festivalu Jan Pášma. Workshop začíná v 10 hodin.

S Jiřím Mádlem se pro změnu budou moci lidé setkat během jeho autogramiády ve Zlatém jablku, a to od 10. hodiny dopolední. O hodinu později tu pak vypukne Pečení pro UNICEF. Michaela Dolinová, herci Hana Vágnerová a Lukáš Hejlík nebo české modelky budou za dobrovolný příspěvek nabízet koláče, buchty a další pečivo. Výtěžek akce bude věnován na podporu humanitární pomoci ve Středoafrické republice. Akce potrvá až do vyprodání zásob nebo do přibližně 15. hodiny,“ upřesnila Martykánová.

Od 18 hodin pak bude Open Air Place patřit Fest Jam Session, tedy setkání hudebníků a improvizované hudební tvorbě. O hodinu později se v Kongresovém centru uskuteční divadelní představení Filumena Marturano, ve kterém se představí Simona Stašová a Svatopluk Skopal.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x