Valašskokloboucká škola oslaví své jubileum dětským dnem i žákovskou akademií

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Pětidenní oslavy vypuknou v pondělí na Základní škole ve Valašských Kloboukách, slavit se tu bude 40 let od jejího založení. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí města Sandra Novotná Kollerová.

Během týdenních oslav se uskuteční dětský den, výstava výtvarných prací, autorské čtení z almanachu, školní akademie, Den otevřených dveří i závěrečná prodloužená.

„Naše jubileum je vlastně jubileem každého z desítek pedagogů a tisícovek žáků, kteří během těch let školu navštěvovali. A každého z nich srdečně zveme, aby s námi přišel tuto slavnostní chvíli oslavit,“ řekl ředitel Základní školy Valašské Klobouky Karel Ptáček.

Narozeninový týden zahájí škola v pondělí 2. června oslavou Dne dětí. Na školní zahradě a v jejím okolí bude žáky čekat zábavný program plný soutěží a her. V 15 hodin pak bude slavnostní vernisáží zahájena výstava výtvarných prací žáků v městském muzeu.

Že v lavicích základní školy vyrůstá i mnoho literárních talentů, to dokáže autorské čtení z almanachu, který škola vydává už řadu let. Svou prózu i poezii budou malí literáti předčítat v úterý od 15 hodin v městské knihovně. A dojde i na představení speciálního almanachu k výročí školy, v němž své zážitky a vzpomínky popisují bývalí i současní učitelé a žáci.

„Nejširší veřejnost bychom rádi pozvali ve středu na žákovskou akademii do kulturního domu Klobučan. Publikum se jistě dobře pobaví u více než dvou desítek divadelních, tanečních a pěveckých vystoupení, která jsou koncipována jako cesta časem do 70. let minulého století. Diváci se mohou těšit například na čísla jako Skok je víc než krok, scénku Oldřich a Božena nebo Módní peklo let šedesátých a mnohé další,“ poznamenal Ptáček. Slavnostní večer začne v 18 hodin.

Všechny, kdo si chtějí zavzpomínat na svá školní léta a dobu dávno i nedávno minulou, zve škola ve čtvrtek na Den otevřených dveří. „Připravili jsme ukázkové hodiny v nových prostorách a učebnách, otevřeme staré kroniky a fotoalba a představíme zajímavé práce a písemnosti z historie školy. A rádi také provedeme návštěvníky místy, kde kdysi prožívali své první studijní úspěchy, dětská přátelství a dost možná i první lásky,“ dodal ředitel. Škola bude přístupná od osmi ráno do 18 hodin.

V pátek 6. června pak sváteční události vyvrcholí závěrečnou prodlouženou žáků, kteří navštěvovali taneční kurzy. Své umění předvedou od 19.30 hodin v kulturním domě Klobučan za doprovodu kapely Pavla Helana.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x