Do cyklomaratonu se lidé musejí registrovat

ZLÍN - Už v pátek 6. června se ve Zlíně uskuteční další program Živého náměstí, lidé se mohou těšit na taneční a hudební vystoupení, zábavu pro celé rodiny i cyklomaraton. Jak serveru Zlin.cz uvedl mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák, účast v cyklomaratonu je podmíněna registrací.

Živé náměstí začne v pátek v 15.30 hodin, krátce po 17. hodině pak dorazí na náměstí Míru peloton charitativní cyklotour Na kole dětem a maraton nazvaný Vydržíš co primátor! odstartuje na speciálních schwinn cycling kolech v 17.30 hodin.

Protože počet schwinn cycling kol bude omezen, je nutná registrace účastníků, a to v recepci Sportcentra Maty, které se nachází v badmintonové hale na Růmech. Zde zájemce zaplatí zálohu 150 korun, která jim bude před startem cyklomaratonu vrácena. Samotný cyklomaraton bude mít tři části dlouhé 50 minut. „Účastníci pojedou pod vedením zkušených instruktorů,“ řekla spolupořadatelka akce Martina Lerlová. Dodala, že pro účastníky je zajištěno občerstvení i dárky.

 Protože cyklotour Na kole dětem pomáhá dětem postiženým onkologickým onemocněním, bude mít i program ve Zlíně charitativní podtext. „Podpoříme dárcovství krve a kostní dřeně, stejně jako jsme to dělali v minulých letech. Ti, co se přijdou na náměstí Míru podívat, dostanou možnost se o těchto věcech co nejvíce dozvědět. Budeme moc rádi, kdy se nám podaří získat další dárce,“ vzkázal primátor Miroslav Adámek. Sám půjde darovat krev v pátek 13. června kolem deváté hodiny ranní na transfůzní oddělení zlínské nemocnice.

Program Živého náměstí přivede v pátek do Zlína celou řadu osobností. V čele pelotonu na kole dětem přijede slavný Josef Zimovčák, který na svém velocipedu dokázal jako jediný na světě zvládnout trasy tří největších cyklistických podniků – Tour de France, Giro ďItalia a Vuelty. S ním přijede také například věhlasný lékař Pavel Pavko, do Zlína dorazí i úspěšný jezdec Aleš Loprais se svojí tatrou.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x