Valašské Meziříčí pošle do zatopeného Čačaku přes 200 tisíc korun

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Valašské Meziříčí pomůže více než 200 tisíci korunami zatopené Srbské republice. Zastupitelé města jednomyslně odsouhlasili dar ve výši osm tisíc eur, což je v přepočtu 219 640 korun, serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí města Renata Votrubová

Peníze půjdou do partnerského města Čačak, které je postiženo ničivou povodní. Mimo finanční pomoc radnice ve spolupráci s Charitou poskytla v minulých dnech okamžitou materiální pomoc. „Do postižené oblasti jsme vypravili pomoc s vysoušeči a nezbytnými dezinfekčními a hygienickými potřebami v celkové hodnotě zhruba 100 tisíc korun. Radnice spolu s Charitou také nakoupila trvanlivé potraviny, sušené mléko, jednorázové pleny a další věci dle požadavku srbské strany,“ informoval vedoucí finančního odboru Zdeněk Studeník, který osobně přivezl pomoc do postižené oblasti.

„Jsem rád, že se nám podařilo poskytnout potřebnou pomoc rychle, což je pro obyvatele postižených oblastí to nejdůležitější. Tímto bych chtěl poděkovat všem, kteří se na pomoci podíleli,“ vyjádřil poděkování starosta Valašského Meziříčí Jiří Částečka.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x