Do bezpečných fotbalových branek investuje kraj dva miliony korun

ZLÍNSKÝ KRAJ - Krajští radní navrhují zastupitelům schválit uzavření smlouvy o poskytnutí dotace ve výši dva miliony korun Zlínskému krajskému fotbalovému svazu na nákup bezpečných fotbalových branek. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí hejtmanství Gabriela Dvorníková.

Projekt Bezpečné branky počítá s pořízením maximálního počtu takzvaných bezpečných branek, které poputují k fotbalovým klubům ve Zlínském kraji, ve kterých působí alespoň jedno mládežnické mužstvo.

„Mnoho fotbalových hřišť ve Zlínském kraji je stále vybaveno starými tréninkovými brankami, které jsou pouze položeny na zemi bez jakéhokoliv zajištění a představují značné riziko pro sportovní aktivity především dětí a mládeže,“ konstatovala Dvorníková. Zlínský kraj se proto rozhodl na tuto situaci reagovat. V rámci projektu bude na základě požadavků oddílů pořízeno v prvním kole 160 branek při poloviční spoluúčasti oddílů.

Smrtelné úrazy po pádech nezajištěných fotbalových branek nejsou nijak výjimečné. V posledních letech takto přišel o život například třináctiletý hoch v Lubenci na Lounsku, desetiletý hoch v Přibyslavicích u Okříšek na Třebíčsku nebo čtrnáctiletý chlapec v Kravařích na Českolipsku. Obětí je ale podstatně více.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x