ZLINFEST: Do Zlína dorazí kinematovlak a bude i aukce klapek

ZLÍN - Během úterka se návštěvníci 54. ročníku Zlín Film Festivalu mohou těšit na příjezd kinematovlaku i tradiční aukci filmových klapek. Serveru Zlin.cz to oznámil mluvčí festivalu Martin Pášma.

Kinematovlak bude na vlakovém nádraží po celý den. Děti si sem mohou zajít na projekci českých pohádek i večerníčkovou klasiku a k vidění bude také seriál Bolek a Lolek, protože letošní ročník je zaměřený na polskou kinematografii.

Do Zlína dorazí i Vlak plný úsměvů, který na festival přiveze zdravotně postižené či sociálně znevýhodněné děti. „Letos se nám přihlásilo kolem dvou set dětí,“ podotkl Pášma. Tradice Vlaku plného úsměvů je už stará 11 let.

Významnou úterní festivalovou událostí bude i aukce filmových klapek, které ozdobily známé osobnosti. Aukce se koná v Academia centru Univerzity Tomáše Bati a začíná ve 13 hodin. Letos zkrášlilo klapky 120 výtvarníků a umělců. Výtěžek z dražby půjde opět na podporu nejtalentovanějších mladých filmařů. „Za 16 let existence tohoto projektu bylo vydraženo více než 1 800 filmových klapek  a výtěžek podpořil vznik 206 audiovizuálních studentských děl. V mnoha případech šlo o absolventské filmy, které svým tvůrcům odstartovaly filmovou kariéru,“ konstatoval Pášma.

Ve 14 hodin pak začne další z legendárních akcí zlínského filmového festivalu, a to Malování na chodníku před Velkým kinem. Letošním tématem bude Cirkus. O hodinu později na chodníku slávy odhalí svou hvězdu Magdaléna Reifová a Michal Suchánek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x