Roman Macek už patří turínskému Juventusu

V dubnu mu bylo krásných sedmnáct, možná ten nejhezčí dárek dostal s menším zpožděním. Odchovanec zlínské fotbalové líhně Roman Macek, mládežnický reprezentační záložník je už pár hodin kmenovým hráčem Juventusu Turín. Nejslavnější italský klub tak dal najevo, jak moc si jeho služeb považuje. Do Zlína tak samozřejmě míří nezanedbatelná suma, hovoří se zhruba o 10 milionech korun. V případě, že se Roman propracuje do Áčka věhlasného klubu, zlínské konto ještě pěkně nakyne.

Portálu Zlin.cz poskytl mladý fotbalista exkluzivní rozhovor.

Romane, jak ti sezóna v „Juve“ vyšla?

Hodnotím ji na jedničku, dotáhl se můj přestup a to je skvělá tečka. Cením si i toho, že kdykoliv jsem v Itálii nastoupil, vždy jsme v mládežnické lize vyhráli, jedinkrát remízovali. Maličko mrzí fakt, že jsme nepostoupili na mistrovství Evropy sedmnáctiletých, chyběl opravdu kousíček. Sezóna byla moc náročná, ale úspěšná.

Jak jsi se dozvěděl, že jsi plnohodnotným členem velké rodiny „Staré dámy“, legendárního italského klubu?

Dozvěděl jsem se to v pátek 30. po tréninku, když jsem se bavil s lidmi z vedení Juventusu, pak mi to potvrdil i můj agent.

Jak teď vypadají tvé italské běžné dny?

Dny se liší podle toho, zda mám vedle školy navíc výuku italštiny, anebo zda je jednofázový či dvoufázový trénink. Většinou se „domů“ tedy na hotel dostanu kolem osmnácté hodiny, většinu času strávím v tréninkovém centru Juventusu. Pokud je nějaký čas na odpočinek a třeba procházky městem, pak zpravidla v neděli.

Co tvoje italština?

Jde mi víc a víc, moc mi pomáhají osobní hodiny v průběhu týdne. Jsem rád, že už můžu normálně komunikovat. Určitě nelituji toho, že jsem si vybral právě Itálii, jsem spokojený po všech stránkách a podpis ve slavném klubu je pro mne motivací makat dál a dál. A ještě něco, moc zdravím do Zlína kluky a všechny mládežnické trenéry.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x