ZLINFEST: Na festivale se ztratil dvouletý chlapec

ZLÍN - Teprve dvouletý chlapec se ztratil své matce na zlínském filmovém festivale. Jak serveru Zlin.cz řekl zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík, strážníci mu pomohli maminku najít.

Na asi dvouletého hocha narazila hlídka úplnou náhodou. Chlapec si to bez dohledu mašíroval po chodníku na třídě Tomáše Bati, což bylo hlídce podezřelé. „Dvě strážnice od chlapce zjistily, že se do města vypravil se svou maminkou, které se ale ztratil. Společně s chlapcem se proto přesunuly na náměstí Míru, kde se konal doprovodný program festivalu. Poté, co se hlídka zkontaktovala s pořadateli, bylo nalezení maminky dílem okamžiku,“ poznamenal Janík. Třiatřicetiletá žena byla vystrašená, ale šťastná, že syna našla.

Strážníci už v souvislosti s filmovým festivalem zasahovali několikrát. Letošní ročník je podle nich specifický tím, že je bohatý na zloděje vlajek, které symbolizují státy soutěžních filmů. Před několika dny se dva mladíci pokusili ukrást ruskou a japonskou vlajku, teď zase zmizela vlajka slovenská. Jak se ukázalo, pokusil se ji ukrást muž ze Vsetínska. Chtěl tak dát najevou svou lásku ke slovenské přítelkyni. Vlajku musel stejně jako předchozí dva mladíci vrátit a vyfasoval pokutu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x