Hudebníci zahrají na podporu poutního kostelíka ve Štípě

ZLÍN - Ve zlínském kostele svatého Filipa a Jakuba se v neděli uskuteční benefiční koncert. Jak serveru Zlin.cz sdělil náměstek primátora Miroslav Kašný, výtěžek poputuje na rekonstrukci bývalého poutního kostelíka ve zlínské části Štípa.

Koncert začne v 16 hodin a na programu je koncert Tria barokní hudby pod názvem Přesahy barokní hudby po cestách Evropy. Tento komorní soubor tvoří Pavel Hromádka – trubka, Dušan Foltýn – hoboj a Tomáš Thon – varhany.

Vstupné je dobrovolné a celý výtěžek tohoto benefičního koncertu bude věnován na pokračující rekonstrukci bývalého poutního kostelíka ve Štípě. „Letos musíme dokončit odkanalizování kostelíka, novou elektrickou přípojku, restaurovat všechna okna a kamenné prvky a zadláždit podlahu. A to vše musíme stihnout do zářijových oslav, kdy si připomeneme 250 let od přenesení zázračné sošky do nově vybudovaného poutního kostela,“ konstatoval Kašný.

Soubor, který na benefičním koncertě vystoupí, vznikl koncem 90. let minulého století jako sdružení tří vynikajících sólistů, kteří se zaměřili na starou hudbu. Od počátku soubor vyhledává skladby starých mistrů pro nástrojové složení trubka, hoboj a varhany.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x