V Kloboukách startuje sbírka kol

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Ve Valašských Kloboukách začíná v pondělí charitativní akce Kola pro Afriku. Lidé budou moci přispět pojízným a nepotřebným bicyklem, serveru Zlin.cz to řekla Sandra Novotná Kollerová.

Na sbírku se snažili organizátoři upozornit už několik dní předem, kdy po Valašských Kloboukách rozmístili pět kol s poutačem, na kterém je nápis Jedu do Afriky společně s podrobnými informacemi o celé akci. Jak byla kampaŇ úspěšná, se ukáže během samotné sbírky. Oficiálně začíná v pondělí 9. června a na sběrný dvůr mohou lidé vozit kola ještě v pátek a sobotu 13. až 14. června.

Kola pojedou do africké Gambie. Tamním školákům poslouží k cestám za vzděláním. „Děkuji studentům místního gymnázia, kteří spolupracují na propagaci celé akce. Malé barevné tabulky na kola vytvořili v 1.G. Třídy 3.G, 2.G, septima a sexta nás velmi mile překvapily originálním zpracováním plakátu na označení sběrného místa. Jejich skvěle odvedená práce přispívá k dalším cílům celé akce – k šíření myšlenky nezištné pomoci druhým a k podpoře dobrovolnictví,“ konstatoval starosta Dalibor Maniš.

Na sběrný dvůr u kotelny na Luční už dorazila první čtyři kola od anonymních dárců a asi 20 jich předá do sbírky město Valašské Klobouky.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x