Zlínská klinika reprodukční medicíny vyšetří klienty zcela zdarma

ZLÍN - Klinika reprodukční medicíny ve Zlíně se v červnu připojuje k Měsíci reprodukční medicíny a v rámci něj vyšetří klienty zcela zdarma. Serveru Zlin.cz to za kliniku sdělila Petra Ďurčíková.

Měsíc reprodukčního zdraví vyhlásila Světová zdravotnická asociace a posláním kampaně je zpřístupnit vyšetření plodnosti mužům i ženám i bez doporučení lékaře. Podle odhadů odborníků na světě trpí neplodností kolem 80 milionů lidí. Lékaři dovedou pomoci až 95 procentům z nich. Za více než  35 let existence umělého oplodnění pomohla metoda 3,8 milionu párů.

V Česku působí téměř 40 klinik asistované reprodukce, ta ve Zlíně patří k nejúspěšnějším nejen v republice, ale i na světě. „V Česku řeší problémy s neplodností kolem 25 procent párů. V rámci měsíce neplodnosti budeme páry i jednotlivce po celý červen vyšetřovat zdarma,“ řekl David Rumpík, ředitel Kliniky reprodukční medicíny a gynekologie ve Zlíně.

Pro muže je připraveno kompletní vyšetření spermií neboli spermiogram. Pro ženy test plodnosti AMH. „Vyšetření AMH je nový pohled na stáří vaječníků. Biologický věk ženy totiž často nekoresponduje s ,věkem‘ vaječníků. Provedení testu se doporučuje ženám mezi 27. a 38. rokem, které plánují mateřství ještě odložit,“ konstatoval Rumpík. Muži by před vyšetřením měli dodržet třídenní až čtyřdenní sexuální abstinenci.

Klinika reprodukční medicíny a gynekologie Zlín se navíc rozhodla uspořádat Den otevřených dveří, a to 23. června od 14 do 18 hodin. Za doprovodu odborného personálu si návštěvníci prohlédnou prostory a vybavení kliniky a seznámí se se současnými trendy v oboru asistované reprodukce. K dispozici jim budou také odborní specialisté a lékaři, se kterými mohou konzultovat dotazy spojené s problematikou léčby neplodnosti.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x