Změny vlakových jízdních řádů se dotknou i Zlínského kraje

ZLÍNSKÝ KRAJ - Už v neděli 15. června začne platit celostátní změna vlakového jízdního řádu a některé změny se dotknou také Zlínského kraje. Server Zlin.cz o tom informovala mluvčí Českých drah Kateřina Šubová.

V regionální dopravě dojde jen k dílčím změnám, které reagují na aktuální situaci v dopravě a podněty cestujících. U dálkových vlaků dojde zejména ke změně řazení, a to v souvislosti s postupným nasazováním nových souprav ČD railjet a přesunem původních vozů z linek EC / IC na rychlíky z Prahy na západ Čech.

Nový jízdní řád se ve Zlínském kraji bude týkat například spoje mezi Hranicemi na Moravě a Střelnou. Osobní vlaky s odjezdy z Hranic na Moravě do Vsetína v 8.51 a 18.51 hodin přijedou do Valašského Meziříčí o jednu minutu dříve. Osobní vlak s odjezdem z Púchova do Horní Lidče v 16.26 hodin pojede v celé trase o šest minut později.

„Změny pocítí i cestující na trati Otrokovice – Vizovice. Osobní vlak s odjezdem z Otrokovic do Zlína v 17.49 hodin nově nepojede. Osobní vlak z Otrokovic do Vizovic s odjezdem v 17.31 hodin pro změnu pojede v 17.49 hodin. Bude projíždět Otrokovice-Trávníky a Zlín-Malenovice zastávku a v úseku Otrokovice – Zlín střed pojede denně,“ doplnila Šubová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x