Silničáři dokončili první dvě velké stavby

ZLÍNSKÝ KRAJ - Silničáři mají letos za sebou první dva dokončené opravované úseky silnic, a to mezi obcí Horní Lapač a městem Fryšták a mezi kroměřížskou částí Vážany a Jarohněvicemi. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí hejtmanství Gabriela Dvorníková.

Oprava tříkilometrového úseku silnice mezi obcí Horní Lapač a městem Fryšták má významně přispět k bezpečnosti provozu a plynulosti jízdy. Stavba byla zahájena loni v červenci a část úseku byla dokončena už loni.

„Silnice mezi Horním Lapačem a Fryštákem, s výjimkou průtahu osadou Žabárna, který už byl obnoven před několika lety, nutně potřebovala opravu. Do této poměrně velké investice jsme se mohli pustit díky dotaci, kterou jsme získali z Regionálního operačního programu Střední Morava. Evropské peníze pokryjí asi 70 procent uznatelných nákladů,“ uvedl ředitel Ředitelství silnic Zlínského kraje Bronislav Malý. Rekonstrukce stála více než 28 milionů korun.

Oprava silnice mezi kroměřížskou místní části Vážany a obcí Jarohněvice si vyžádala náklady ve výši 11,7 milionu koruna 70 procent uznatelných nákladů pokryla evropská dotace. Důležitou částí stavby bylo i odstranění bodové závady spočívající v nevyhovujících rozhledových poměrech při výjezdu vozidel ze silnice od Drahlova na silnici II/432. Práce začaly loni v červenci.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x