Den otců oslaví rodiny na Tátafestu

ZLÍN - Ve Zlíně se už podruhé uskuteční Tátafest, a to v neděli 15. června. Serveru Zlin.cz to za organizátory sdělila Ivana Scharfová.

Třetí červnová neděle patří otcům už tradičně, ve světě se Den otců slaví přes sto let. Ve Zlíně připomene otcovský svátek Tátafest, který se uskuteční v zámku a přilehlém parku. Pro muže a jejich ratolesti bude připravené zábavné odpoledne se spoustou her, soutěží a nejrůznějších vystoupení.

Akci pořádá zlínské rodinné centrum Kamarád-Nenuda a i když je určena zejména otcům, je zdarma přístupná celé široké veřejnosti. „V pestrém odpoledním programu budou například soutěže, různé tvořivé dílny, zahrají a zazpívají talentovaní zpěváci a zvolíme také Tátu roku. Vytvoříme zde i příjemnou kavárničku nebo si zájemci zacvičí jógu,“ přiblížila Scharfová. Akce potrvá do 18 hodin.

Tátafesty se stejně jako v minulých letech budou konat na řadě dalších míst v celé ČR, například v Brně, Ostravě, Plzni, Olomouci nebo v Dobrušce. Den otců je svátek, který pochází z USA a s nápadem na jeho vznik přišla žena – Sonora Smart Dodd. Její otec byl vdovec a staral se o pět dětí. Poprvé se tento svátek slavil v roce 1910. Dnes se slaví nejen v USA, ale i v Evropě, vždy třetí neděli v červnu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x