Valašskokloboucká radnice varuje občany před krmením toulavých koček

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Valašskokloboucká radnice vydala další varování před krmením toulavých koček. Jak serveru Zlin.cz řekla mluvčí města Sandra Novotná Kollerová, lidé tím podporují jejich přemnožení a navíc se dopouštějí přestupku.

Město Valašské Klobouky v minulosti už několikrát apelovalo na své občany, aby nekrmili toulavé kočky a nepodporovali tak jejich shromažďování a nežádoucí přemnožování. Především u bytových domů na sídlištích je ovšem tento neblahý nešvar znovu aktuální. „Lidé by si měli uvědomit, že odkládáním zbytků jídla lákají do lokality další kočky, které obtěžují okolí, znečišťují dětská hřiště a mohou přenášet také vážné infekční choroby,“ podotkla Kollerová.

Lidé navíc krmením toulavých koček napomáhají nejen nekontrolovatelnému narůstání jejich populace, ale spolu s ním podporují také množení myší a potkanů, kteří se k volně dostupné potravě shlukují. „Volně žijící zvířata přitom mohou přenášet například svrab, prašivinu, vzteklinu či toxoplazmózu. Nezanedbatelným problémem jsou i znečištěná dětská hřiště a pískoviště,“ upřesnil valašskokloboucký místostarosta Martin Janík. Dodal, že odkládání potravin na veřejně přístupná místa je považováno za znečišťování veřejného prostranství a je hodnoceno jako přestupek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x