Zlínský kraj ocenil nadané žáky a studenty

ZLÍNSKÝ KRAJ - Představitelé Zlínského kraje ocenili školáky a studenty, kteří dosáhli mimořádných úspěchů v mimoškolní činnosti. Jak serveru Zlin.cz sdělila mluvčí hejtmanství Gabriela Dvorníková, mezi oceněnými byl například mladý vědec, zručný řemeslník, nadaná umělkyně nebo zdravotní sestřička.

Celkem 16 oceněných dětí získalo tablety, pamětní medaile a kytice. Letos kraj nadané teenagery ocenil už potřinácté.

Mezi oceněnými byli například Jan Klvánek ze Střední průmyslové školy strojnické Vsetín, který si díky podpoře svých učitelů a vlastnímu vědeckému zápalu vytvořil 3D tiskárnu, na které vymodeloval z rozehřátého plastu nejprve píšťalku a později i plastickou podobiznu dívky podle obrázku. Svým zájmem o tuto moderní technologii dokázal motivovat i své spolužáky.

Matěj Jalůvka ze Střední průmyslové školy stavební Valašské Meziříčí byl zase vyhodnocen jako nejtalentovanější učeň České republiky v oboru klempíř a získal Zlatou plaketu českých ručiček.

Vedle těchto spíše technicky a prakticky založených chlapců se do řady oceněných postavila také éterická Kateřina Potocká z Konzervatoře P. J. Vejvanovského v Kroměříži, která získala v soutěži s mezinárodní účastí Pro Bohemia cenu Absolutního vítěze ve hře na klavír. Příkladem pro ostatní vrstevníky může být Barbora Ráčková ze Střední školy průmyslové, hotelové a zdravotnické v Uherském Hradišti, která se ve volném čase jako dobrovolník věnuje péči o dlouhodobě ležící pacienty, především seniory v různých odděleních nemocnice.

„Neříkají si celebrity, nemají potřebu strhávat na sebe pozornost, ale přesto si plným právem zaslouží, aby se o nich vědělo. Je velmi povzbudivé vidět, kolik je u mladých lidí zájmu nepromarnit čas, ale zodpovědně rozvíjet své nadání,“ vyjádřil se hejtman Stanislav Mišák.

Fotogalerie

run_function(‚hash‘,’po-modules-photogallery‘,’22994′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚957‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚22994‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’po-modules-photogallery‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x