Zlínské divadlo se stane bezbariérovým

ZLÍN - Během léta začnou v Městském divadle Zlín stavební úpravy, které zajistí pohodlnější přístup i handicapovaným návštěvníkům. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí divadla Hana Vondrášková.

Práce na bezbariérových vstupech do všech prostor divadla už začaly. Diváci se tak díky nové bezbariérové rampě z ulice Divadelní dostanou k hlavnímu vchodu do divadla, bez překážek se budou moci pohybovat i na nádvoří divadla, kde vznikne bezbariérový chodník.

Změny čekají i toalety u všech hracích prostor. V přízemí ve foyer u Velkého sálu bude WC dovybaveno o zařizovací předměty a signalizaci nouzového volání, v prvním patře pak bude na dámských toaletách zrušena jedna kabinka. Místo ní vznikne nové WC se samostatným vchodem. Podobná změna čeká i Studio Z, kde rovněž vznikne nové samostatné bezbariérové WC, a to u Dílny 9472.

Přes prázdniny nechá divalo zrekonstruovat také výtahy – osobní ke Studiu Z a nákladní v pomocné budově. Úpravami projdou i obslužné pulty pokladen a šaten. Snížení jejich výšek zajistí lidem na vozíčku větší komfort při nákupu vstupenek i při odkládání svršků do šatny.

„Na imobilní občany budeme myslet i během dalších úprav, ať už půjde o rozšíření dveří nebo instalaci madel. Předpokládáme, že práce v divadle potrvají do 18. srpna,“ doplnil umělecko-technický šéf divadla Milan Houžva.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x