Otrokovice chystají Prázdninové řádění

OTROKOVICE - Další společné soutěžení žáků všech tří otrokovických základních škol pod názvem Prázdninové řádění se uskuteční ve středu od 16 hodin v otrokovickém Sportovním areálu Baťov. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí otrokovické radnice Lenka Vaculová.

Tři stovky dětí ukáží svým rodičům, co vše se za rok naučily díky projektu města Otrokovice Zdravý pohyb do škol.

Sportovními vzory budou malým žáčkům špičkoví sportovci. Podpořit děti přijde triatlet Jiří Daněk, rally jezdec Pavel Valoušek, házenkářka Pavla Nevařilová, fotbalista Jakub Jugas, veslaři Vlastimil a Petr Čablovi, florbalisté Radovan Michajlovič, Karel Ťopek a Tomáš Sovják. Akce je přístupná široké veřejnosti. Kromě sportovních disciplín, které budou absolvovat soutěžící, je v areálu připraven také doprovodný program.

Zdravý pohyb do škol je projekt města Otrokovice, který zavedlo jako nástroj rozvoje sportovní všestrannosti dětí, které se sportu věnují pod vedením trenérů s licencí, a to zcela zdarma. Týká se pětistovky  žáků v prvních až pátých třídách základních škol, kteří navštěvují školní družinu. Sestavený harmonogram nabízí hodinu pohybu čtyřikrát týdně tak, aby se na každé dítě zahrnuté do projektu dostalo minimálně jednou za týden.

„Naší motivací je nabídnout dětem pohybové vyžití, které je podle nás silnou a účinnou prevenci hazardu, alkoholu, drog, šikany a kriminality,“ konstatoval otrokovický místostarosta Milan Plesar s tím, že nový systém podpory výuky sportu na otrokovických základních školách je současně pilotním projektem v rámci celého Zlínského kraje.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x