Vsetínské porodnici pomůže speciálně uvařené pivo

VSETÍN – Nadaci pro rozvoj vsetínské porodnice poputuje výtěžek z prodeje speciálně uvařeného porodnického ležáku, který je připravený pro Valáškův 3. pivní festiválek. Peníze poslouží na dovybavení domácího porodního pokoje. Festival se uskuteční v pátek a v sobotu ve vsetínském minipivovaru, sdělila serveru Zlin.cz mluvčí vsetínské nemocnice Lenka Plačková.

Porodnický ležák připravil speciálně pro tuto příležitost rodinný pivovar Valášek. „Peníze dostane Nadace pro rozvoj vsetínské porodnice, která je použije na dovybavení takzvaného domácího porodního prodeje,“ uvedla Plačková. Podle ní se podařilo už zmodernizovat sociální zařízení, vzniklo zázemí, kde může matka s partnerem odpočívat, ale také se připravovat na příchod potomka.

Vsetín vybudoval domácí porodní pokoj podle zahraničních i českých porodnic, které už službu nabízejí. „V rámci porodního pokoje se veškerý děj odehrává na jednom místě, kde je k dispozici plné sociální zařízení a komfort pro matku i jejího partnera. Je tam odpočinková zóna, část k porodu a část k vyšetření miminka,“ sdělil zástupce primáře gynekologicko-porodnického oddělení Vsetínské nemocnice Martin Janáč. Chybí však ještě speciální postel, k níž vsetínské porodníky inspirovala zkušenost asistentky, která několik let působila v Tasmánii, a další potřebné vybavení.

Festival začne v pátek v 10:30 a v sobotu bude pokračovat ve stejné době. Nabídne i další piva, k tanci a poslechu zahraje Bolek Vjaclovský.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x