Pohořelice budou hostit soutěž psovodů

POHOŘELICE - V Pohořelicích u Napajedel se o víkendu uskuteční 14. ročník soutěže psovodů a služebních psů O putovní pohár ředitele Městské policie Zlín. Serveru Zlin.cz to řekl zástupce ředitele zlínských strážníků Pavel Janík.

Soutěž je otevřena i divácké veřejnosti. Během pátku a soboty se tak lidé budou moci na vlastní oči přesvědčit, jak lze správným výcvikem a vedením získat vychovaného a k práci nadšeného psa, na kterého je spoleh v každé situaci. Nejlepší přátelé člověka se utkají hned v několika disciplinách, které prověří jejich fyzickou i psychickou připravenost.

Hlavní divácký program začíná v sobotu od 8.30 hodin, kdy se budou v rekreačním středisku Hájenka představovat v poslušnosti jednotliví zástupci plemen belgický ovčák malinois, německý ovčák či kříženci těchto plemen se svými psovody. Od 13 hodin se mohou diváci těšit na akčnější program v podobě přepadu psovoda, zákroku v místnosti, hladkého zadržení či zadržení s protiútokem. K základním předpokladům úspěchu patří preciznost provedení, důraz na zákus i zadržení, rychlost, správná orientace, nebojácnost a ochota pracovat.

„Hlavním mottem závodů je především pohoda a dobrá nálada,“ konstatoval vedoucí Útvaru kynologické služby Městské policie Zlín Jaroslav Dlabač, který je dlouholetým organizátorem.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x