Ve Valašském Meziříčí začalo sklářské sympozium

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Do Valašského Meziříčí se sjely desítky významných osobností ze světa sklářského umění. Jak serveru Zlin.cz uvedla mluvčí města Renata Votrubová, přilákalo je několikadenní sklářské sympozium. 

Do města přijelo na 30 předních výtvarníků, sklářů a dalších významných osobností. Cílem sympozia je prezentovat budoucnost sklářských technologií.

Hlavním tématem mezinárodního sympozia jsou odborné a komentované přednášky z oblasti dějin umění, výtvarného zpracování skla a sklářských technologií. Tuto významnou akci pořádá Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská ve Valašském Meziříčí, která v letošním roce slaví 70 let od svého založení. Nedílnou součástí sympozia jsou také prezentace zástupců firem či vysokých škol, na kterých mohou absolventi školy najít uplatnění či pokračovat ve studiu.

„Posláním tohoto týdenního setkání není vlastně jen tradice sklářského školství, ale především předávání zkušeností řemeslného fortelu sklářství. Moc si přeji, aby naše i další sklářské školy byly právě nositeli toho přenosu, protože je to typické pro naši republiku i pro náš region,“ poznamenal valašskomeziříčský starosta Jiří Částečka.

Program sklářského sympozia bude pokračovat až do soboty 21. června.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x