Kontrola masa odhalila nedostatky i ve Zlínském kraji

ZLÍNSKÝ KRAJ - Řadu nesrovnalostí odhalili inspektoři během kontroly masa také ve Zlínském kraji. Serveru Zlin.cz to sdělil mluvčí Státní veterinární správy Josef Duben.

Nejvíce problémů bylo s dodržením výrobcem doporučené teploty pro nabízené zboží. Například jeden zlínský prodejce nabízel mleté maso o pět stupňů teplejší, než je povoleno. „Jednalo se o celkem 26 balíčků, každý vážil 600 gramů,“ upřesnil Duben. Kontroloři udělili prodejně pokutu a nařídili maso stáhnout z prodeje.

Přítomnost bakterie Listeria monocytogenes pak veterinární inspektoři odhalili ve Valašském Meziříčí v kladenské pečeni. „Podařilo se nám pečeni včas zajistit a nepropustit do oběhu celou šarži, šlo o 50 kilogramů,“ doplnil Duben. Inspektoři zároveň firmě nařídili obnovit výrobu až po laboratorním průkazu bezpečnosti tohoto výrobku ze zkušební výroby.