Telefonování vyjde radnici levněji

ZLÍN - Celkem 100 tisíc korun měsíčně ušetří zlínská radnice na telefonování. Serveru Zlin.cz to oznámil mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák.

Úspora je možná díky nové smlouvě na telekomunikační služby. Tu radnice uzavřela s novým operátorem před rokem, veřejnou zakázku vyhrála společnost Vodafone CZ. „Nyní můžeme říci, že oproti předchozím hrazeným částkám dosahujeme měsíční úspory asi 70 tisíc korun. Celkové náklady na mobily tedy klesly o 63 procent,“ prohlásil náměstek primátora Ondřej Běták.

Úspory dosahuje magistrát i na telefonování z pevných linek. Díky smlouvě se společností GTS Czech dosahujeme měsíční úspory asi 25 tisíc korun,“ upřesnil Ondřej Běták.

Prostřednictvím veřejných soutěží, e-aukcí a komoditních burz město úspěšně nakupuje kromě telekomunikačních služeb i energie a kancelářské a papírenské zboží. Například pro loňský rok nakoupilo elektřinu a zemní plyn na energetické burze v Kladně a ušetřilo tak ve srovnání s rokem předchozím milion korun. Ve srovnání s nákupem pro rok 2011 je tato úspora dokonce šestimilionová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x