Cesta do Luhačovic bude o víkendu uzavřena

LUHAČOVICE - Už od pátku do neděle si práce na rekonstrukci silnice II/492 mezi Dolní Lhotou a Luhačovicemi a Petrůvkou a Luhačovicemi vyžádají úplnou uzavírku. Serveru Zlin.cz to řekl za Ředitelství silnic Zlínského kraje Vojtěch Cekota, s tím, že motoristé budou muset využít objízdných tras.

Uzavírku vyžadují technologické postupy potřebné pro vytvoření kvalitní souvislé obrusné vrstvy na silnici. Díky tomu mohou silničáři pokládat poslední živičný koberec téměř současně na celou šíři vozovky, čímž se zamezí vzniku spáry mezi jednotlivými jízdními pruhy.

„Vyhověli jsme požadavku provozovatelů veřejné autobusové dopravy a v pátek umožníme průjezd stavbou linkovým autobusům a vozidlům Integrovaného záchranného systému. V pátek totiž po této silnici projíždí za celý den na sedm desítek autobusů. Avšak v sobotu 21. a v neděli 22. června přes stavbu neprojede nikdo,“ konstatoval šéf Ředitelství silnic Zlínského kraje Bronislav Malý.

Řidiči musejí použít objízdné trasy přes Zlín nebo Bojkovice. Silniční provoz bude obnoven v pondělí 23. června, v případě dřívějšího ukončení prací nebudou silničáři bránit obnovení provozu už v neděli večer.

Průjezdná nebude na rekonstruovaném úseku silnice ani nově budovaná okružní křižovatka nad Luhačovickou přehradou. Z toho důvodu budou muset použít objízdné trasy i motoristé, kteří by chtěli projíždět tímto místem ve směru od Slavičína či Petrůvky. Ve směru na Zlín pojedou motoristé ze Slavičína přes Loučku, ve směru na Luhačovice přes Bojkovice.

Lázeňští hosté ubytovaní v některém z hotelů v okolí Luhačovické přehrady budou moci zcela mimořádně projet po jinak uzavřených místních komunikacích, takže se s osobním autem do hotelu a z hotelu dostanou. „Vjezdy na místní komunikace bude kontrolovat policie, hosté se budou muset prokázat rezervací na ubytování,“ dodal Bronislav Malý. Samotná Luhačovická přehrada bude pro jednodenní rekreanty dostupná po silnici jen ze strany přes Pozlovice.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x