Nová interaktivní výstava je plná stavebnic a hlavolamů

ZLÍN - Ve 14|15 Baťově institutu ve Zlíně začal druhý ročník interaktivní výstavy her a hlavolamů. Serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí institutu Michaela Mitáčková.

Výstava potrvá v sálech budovy 15 továrního areálu do soboty 21. června. Otevřena je denně od devíti do 18 hodin.

Sortiment vystavovaných her je vhodný pro všechny generace – od nejmenších dětí až po dospělé. Návštěvníci se seznámí s novinkami na trhu deskových a společenských her různých výrobců. Mohou si s nimi zahrát a téměř všechny hry je možné na výstavě také zakoupit.

Hravou expozici připravila společnost Aktivně životem, která do akce zapojila také místní nadšence do deskových her, takže se dětem bude věnovat Dům dětí a mládeže v Otrokovicích Sluníčko se svou sbírkou společenských her a rovněž i Šachový klub Zlín. Ten dětem přibližuje hru v šachy a představuje jim i méně známé deskové hry. „Zajímavá je i soukromá sbírka tradičních kovových a dřevěných hlavolamů,“ řekla ředitelka společnosti Aktivně životem Věra Stojarová.

Společnost Mindok přivezla sortiment takzvaných smart her, které děti učí pozornosti, procvičování paměti a logickému uvažování. Na náměstíčku mezi 14. a 15. budovou si návštěvníci užijí hraní na obří šachovnici nebo venkovním modelu Člověče, nezlob se.

„V průběhu výstavy bude pro návštěvníky připraveno několik workshopů s Rubikovou kostkou, na kterých lektor krok za krokem vysvětlí postup jejího skládání. Rubikovu kostku máme téměř všichni doma, ale málokdo jí dokáže sestavit. Chystáme také hrátky s Tangramy, které patří mezi tradiční čínské logické hry a nebudou chybět ani různé varianty ježků v kleci,“ doplnila Stojarová.

Na výstavě ale nechybějí ani legendární postavičky Igráčka. Prvním vyrobeným Igráčkem byla figurka zedníka, který byl uveden na trh v roce 1976. Dále jsou k vidění i vyzkoušení nafukovací hračky z napajedelské Fatry, které pocházejí z dílny legendární designérky Libuše Niklové.

Děti se na výstavě učí také s českou společností Zábavné učení. Tato firma připravuje pro děti knihy, pracovní sešity, pexesa, kouzelné tabulky a další učební pomůcky, které pomáhají rodičům i dětem nalézt cestu k přirozenému a zábavnému učení.

Zajímavá je unikátní stavebnice auta, ze které se dá postavit až 100 variant. Tato stavebnice získala v roce 2010 nejvyšší ocenění na veletrhu hraček v Moskvě.

Dospělí za vstup na výstavu zaplatí 40 korun, děti 30 korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x