Valašské Klobouky za více než dva miliony zdigitalizují kino

VALAŠSKÉ KLOBOUKY – Přes dva miliony korun bude stát modernizace Kina Svět ve Valašských Kloboukách na Zlínsku. Kino bude mít novou digitalizaci, sdělil serveru Zlin.cz ředitel Kulturního a vzdělávacího centra Valašské Klobouky Jaroslav Baloušek.

Digitalizace 90 let starého kina odvrátí jeho zánik. „Důvodem byl nedostatek kvalitních filmů distribuovaných v klasické 35 milimetrové technologii. Po devadesátileté existenci se tak kino ocitá na začátku nové etapi, do níž vkročí digitalizované podle DCI normy udávané světovými studii,“ uvedl Baloušek.

První plánovaná digitální projekce je v plánu v září. „Kino nabídne divákům perfektní zážitky, a to jak díky kvalitnímu obrazu digitálního promítání včetně 3D projekce, tak i zásluhou vícekanálového ozvučení,“ uvedl.

Celkové náklady 2,5 milionu korun z části pokryje dotace ze Státního fondu kinematografie. „Díky investici se valašskokloboucké kino postaví na úroveň velkých kin ve Vsetíně, Zlíně, Luhačovicích nebo Trenčíně. Věříme, že osloví diváky z celého regionu a že programovou nabídkou splní očekávání i těch nejnáročnějších diváků,“ dodal Baloušek.

Podle něj moderní vybavení nabízí řadu dalších možností alternativního využití sálu. „Technologie umožní promítat nejen všechny filmové novinky, ale i živé přenosy ze světových operních sálů, koncerty populárních hudebních skupin nebo sportovní přenosy. Díky nedávnému rozšíření o pódium a jevištní osvětlení tam bude možné uspořádat koncerty a prezentace, při nich najde nová technologie využití,“ uzavřel.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x