Ve Zlíně se poběží Mírový běh

ZLÍN - Zlínem během úterka proběhne Mírový běh, akce se může zúčastnit kdokoliv. Serveru Zlin.cz to oznámil Zdeněk Urbanovský z Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.

Startovat se bude ve 14.45 hodin před budovou Madal Bal v průmyslové zóně Příluky, cíl bude na náměstí Míru. Trasa měří kolem šesti kilometrů. „Nikdo nemusí běžet celou trasu a je možné se k nám na kterémkoliv místě připojit,“ doplnila za pořadatele Abhejali Bernardová.

Na náměstí Míru se uskuteční také doprovodný program. Akce bude pokračovat i ve středu 25. června. Od 8.15 do 8.50 hodin se zde uskuteční pokus o překonání českého rekordu v pouštění papírových holubic.

Trasa povede z Příluku podél řeky po cyklostezce, pak po Dřevnické ulici, u nemocnice sportovci přeběhnou na pravý břeh Dřevnice a budou pokračovat po Havlíčkově a Fügnerově nábřěží. Nakonec se dají běžci přes řeku a koleje u Čepkova a Bartošovou ulicí vyběhnou nahoru na náměstí.

Peace Run je nejdelší mírový štafetový běh na světě, do České republiky se v úterý přemístí ze Slovenska. Mezinárodní tým běžců na své cestě navštíví několik desítek českých měst a obcí. Zlín je první etapové město letošního běhu v naší zemi. Etapa z Brumova-Bylnice do Zlína měří 50 kilometrů.

Evropská část běhu, která vede přes 47 zemí, začala letos 21. února v Portugalsku a skončí 8. října v Bělehradu v Srbsku. Českou republikou štafeta poběží osm dnů a běžci během této doby urazí přibližně 670 kilometrů. Mírový běh je organizován sportovci a dobrovolníky ze spolku Peace Run International.

První etapy ve Zlínském kraji se zúčastní i řada známých osobností – poběží například 1. místopředsedkyně Senátu Alena Gajdůšková, zlínský primátor Miroslav Adámek, trojnásobný mistr světa v hokeji Petr Čajánek, evropský mistr v plavání Daniel Málek či mistr světa v kickboxu Robert Býček.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x