Valašské Klobouky připravují velké mezinárodní setkání s partnerskými městy

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Už ve středu se ve Valašských Kloboukách uskuteční velké mezinárodní setkání partnerských měst. Serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí valašskokloboucké radnice Sandra Novotná Kollerová.

Do Valašských Klobouk přijede celkem 22 hostů z polského města Zelówa a 18 hostů z francouzského města Kaysersbergu. Výpravy se budou skládat ze zástupců samosprávy, neziskových organizací, občanů, ale také umělců. Kaysersberg posílá na setkání hudebníka Jima Petita, Zelów zase malířku Joannu Samborskou.

Hned ve středu se ve velkém sále kulturního domu Klobučan uskuteční Mezinárodní večer. Začátek je plánován na 19. hodinu. Návštěvníci mimo jiné ochutnají místní, francouzské nebo polské speciality. Součástí uvítacího večera bude také představení hostů i hostitele, hudební a taneční vystoupení národopisného souboru Klobučan, společenské hry a malý koncert ve francouzské režii.

„Na další dny jsme připravili pro návštěvníky bohatý program. Chceme, aby co nejlépe poznali naše město i region a na oplátku očekáváme jejich postřehy a názory. Celá akce je zaměřená na diskusi a seznámení s vlivem Evropské unie na život v partnerských městech,“ vysvětlil místostarosta Martin Janík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x