Průvodci v dobových kostýmech provedou zájemce ulicemi Kroměříže

KROMĚŘÍŽ - V Kroměříži tento pátek opět začínají úspěšné prázdninové prohlídky nazvané Tajemství staré Kroměříže. Server Zlin.cz o tom za město informoval Pavel Zrna.

V doprovodu průvodců v dobových kostýmech se budou moci lidé vydat malebnými uličkami historického města a symbolicky tak nahlédnout proti proudu času. Součástí netradičních prohlídek, které jsou vhodné i pro rodiny s dětmi, budou opět scénické výstupy s výjevy z historie města.

Prohlídky připravila kroměřížská radnice spolu se skupinou historického šermu Biskupští manové. Úspěšné byly už loni a dokonce získaly titul Hit sezony.

Zatímco loni se prohlídky tematicky zabývaly obdobím 17. a 18. století, letos si pořadatelé připravili ještě jeden nový okruh, díky němuž se zájemci ocitnou v Kroměříži na přelomu 19. a 20. století. „Na nové zážitky se tedy mohou těšit i ti, kteří absolvovali prohlídky už v loňském roce,“ konstatoval vedoucí odboru kultury a cestovního ruchu Pavel Zrna.

Prohlídky začínají každý pátek v 18 a 19.30 hodin u kašny na Velkém náměstí. Základní vstupné je 70 korun, rodinné 120 korun, důchodci, studenti a děti do 15 let zaplatí 40 korun a děti do sedmi let mají vstup zdarma.Novinkou je také možnost zakoupit si vstupenku za zvýhodněnou cenu v předprodeji v Turistickém informačním centru.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x