Děti ze Zlínského kraje opět pojedou na olympiádu

ZLÍNSKÝ KRAJ - Krajští radní schválili účast krajské reprezentace na Hrách VII. letní olympiády dětí a mládeže České republiky 2015. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí hejtmanství Gabriela Dvorníková.

Nadějní sportovci ve věku do 18 let budou Zlínský kraj reprezentovat v červnu příštího roku v Plzni.

Olympiáda dětí a mládeže České republiky je projektem Českého olympijského výboru a krajů ČR a svým charakterem navozuje atmosféru opravdových olympijských her. Mladí účastníci tak nejsou ochuzeni o zapálení olympijského ohně, slavnostní ceremoniály, život v olympijské vesnici nebo složení olympijské přísahy. Letní olympiáda dětí a mládeže probíhá od roku 2003 v lichých letech a zimní olympiáda dětí a mládeže probíhá od roku 2004 v sudých letech.

„Účast krajské reprezentace bude stejně jako v předchozích letech organizačně zabezpečovat odbor školství, mládeže a sportu hejtmanství a náklady spojené s účastí reprezentace budou plně kryty z krajského rozpočtu,“ upřesnila Dvorníková.

V roce 2008 Zlínský kraj zimní olympiádu dětí a mládeže přímo pořádal, loni pak pořádal její letní variantu. Stal se tak vůbec prvním krajem v republice, kde se dětská olympiáda uskutečnila dvakrát.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x