Na oslavy školy dorazí i Zátopková nebo Čajánek

ZLÍN - Zlínská sportovní Základní škola Emila Zátopka chystá na čtvrtek velké oslavy u příležitosti 50 let od založení prvních sportovních tříd a  společenskou událost si nenechá ujít ani manželka slavného sportovce Emila Zátopka Dana Zátopková nebo bývalí a dnes slavní žáci školy Jana Komrsková, Tomáš Dvořák, Tomáš Kapusta, Petr Čajánek nebo Roman Čechmánek. Serveru Zlin.cz to za školu uvedla Martina Boušková.

Oslavy vypuknou v 17 hodin v Kongresovém centru ve Zlíně a účast přislíbili další známí sportovci a absolventi školy – Roman Hamrlík, Martin Harmlík, Daniel Málek nebo Petr Leška.

V rámci oslav bude na programu Slavnostní akademie. „Jsem moc rád, že se nám podařilo zajistit  i bývalou atletku a olympijskou vítězku Danu Zátopkovou,“ podotkl ředitel školy Lubomír Vývoda.

Sportovní třídy se před půl stoletím začaly věnovat plavcům, v coce 1969 vznikly na škole první atletické třídy a od roku 1974 začaly poprvé fungovat také třídy zaměřené na hokej. Jde o jedinou školu ve Zlínském kraji, která rozšířenou výuku tělocviku se zaměřeníám na plavání, atletiku a hokej nabízí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x