Zlínská zoo pořádá první Zoogastrofestival

ZLÍN - Poprvé v historii se ve zlínské zoo uksuteční během víkendu Zoogastrofestival. Serveru Zlin.cz to za zoo sdělila Romana Bujáčková.

Zoogastrofestival nabídne nejen vybrané lahůdky kuchařských mistrů z hotelu Lanterna Velké Karlovice a lešenských restaurací Tyrol, Limpopo, Neapolitáno a Farma U Koaly, ale také farmářský jarmark. Celá akce odstartuje v sobotu v 9.30 hodin a potrvá do neděle do odpoledních hodin.

„Farmářský jarmark s nabídkou tradičních valašských uzenin, pečiva, frgálů, kozích sýrů, dobrot z kravského mléka, včelích produktů, rakytníkových výrobků nebo bylinek návštěvníci objeví v bezprostřední blízkosti zámku Lešná,“ podotkla Bujáčková.

Přímo na nádvoří zámku pak mohou zavítat do stánku velkokarlovického hotelu a ochutnat napřklad líčka z mladého býčka, grilovaný dolnopasecký bio sýr, mátovou palačinku nebo domácí malinovou zmrzlinu. Delikatesy budou nabízet i restaurace v areálu zoo. V Tyrolu si tak návštěvníci pochutnají třeba na panence špikované švestkami s vínovou omáčkou a šťouchanými bramborami nebo na pravé valašské bramboračce. Restaurace Limpopo bude lákat na valašské žebírko a krkovičku naruby, kuchaři z Neapolitána nabídnou uzené maso s trnkovou omáčkou a tvarohové jahodové knedlíky. V restauraci Farma U Koaly se bude během víkendu podávat speciálně připravené medové žebírko a také kuřecí paličky.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x