Ve Zlínském kraji začnou další čtyři silniční stavby

ZLÍNSKÝ KRAJ - Další čtyři nové investiční stavby na krajské silniční síti budou zahájeny 1. července. Server Zlin.cz o tom informovala mluvčí hejtmanství Gabriela Dvorníková.

Předpokládá se, že tři z nich budou spolufinancovány ve výši 80 procent z Regionálního operačního programu Střední Morava. Jedna stavba bude hrazena plně z rozpočtu Ředitelství silnic Zlínského kraje.

Opravy se dočká například cesta mezi Březnicí a Bohuslavicemi u Zlína, a to v úseku od dopravní značky Začátek obce Březnice po dopravní značku Začátek obce Bohuslavice. „Úsek o délce 70 metrů bude vynechán z důvodu problematických majetkoprávních vztahů k pozemkům nacházejících se pod silnicí,“ doplnila Dvorníková. V obci Březnice pak zároveň bude vybudován nový pravostranný chodník a na vjezdech do obce z obou směrů budou vybudovány zpomalovací retardéry ze žulových kostek. Smluvní cena činí více než 17,7 milionu korun. Stavební práce potrvají od 1. července do 30. září a bude tu platit částečná uzavírka.

Pracovat se začne i na silnici mezi obcí Lidečko a Pulčín, kde silničáři opraví i opěrnou zeď. Rekonstrukce má stát více než 9,1 milionu korun a stavební ruch tu potrvá od 1. července do 31. října.Po dobu stavební činnosti zde bude platit úplná uzavírka silnice. Veškerý provoz bude veden po objízdné trase, a to přes obce Horní Lideč a Francova Lhota po silnici I/57, III/04910 a místní komunikaci spojující Francovu Lhotu s místní částí Pulčín. V prostoru podjezdu pod tratí však zůstane zachován průchod pro chodce,“ dodala Dvorníková.

Nový kabát získá také silnice mezi Brumovem a Návojnou. Oprava se dotkne úseku od železničního přejezdu v blízkosti vlakové zastávky Návojná až za most. Práce mají přijít na více než 47,5 milionu korun a stavbaři tu budou dělat od letošního července do konce května roku příštího. V místě stavby bude platit částečná uzavírka.

Poslední silniční stavba začne v červenci v obci Kelníky.Tuto stavbu jsme zařadili do letošního plánu investic až dodatečně. Financování zajistíme sami z prostředků, které se podařilo ušetřit ve výběrových řízeních na zhotovitele ostatních už dříve plánovaných staveb,“ uvedl šéf Ředitelství silnic Zlínského kraje Bronislav Malý. Jde o kompletní obnovu mostu za více než 4,1 milionu korun. Stavební práce potrvají od 1. července do 30. září a vyžádají si úplnou uzavírku silnice III/49721 mezi obcemi Částkov a Velký Ořechov. Veškerý provoz bude veden po objízdné trase, a to přes obec Částkov po silnicích III. třídy číslo 49714 a 49718.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x