Několik požárů v kraji si vyžádalo milionové škody

ZLÍNSKÝ KRAJ - Hned u několika velkých požárů museli v neděli zasahovat hasiči ze Zlínského kraje. Serveru Zlin.cz to sdělil mluvčí krajských hasičů Libor Netopil.

Škodu za 900 tisíc korun napáchal například požár nevyužívané mateřské školy ve Valašském Meziříčí. V objektu se často zdržovali bezdomovci. Proč tu oheň vypukl, vyšetřovatelé ještě stále zjišťují.

Hořelo také v otrokovické ulici U Letiště, tady vzplál uskladněný papír a plasty v hale. Předběžná škoda je vyčíslena na 900 tisíc korun. „Vznikla především na stavebních konstrukcích haly a zařízení. Zásahem hasičů se ale podařilo uchránit další majetek v hodnotě asi osm milionů korun,“ konstatoval Netopil. Za vznikem požáru stojí s největší pravděpodobností samovznícení některého z odpadových materiálů. Vyšetřovatelé ale také prověřují verzi technické závady.

Nejvyšší škodu, a to kolem 1,5 milionu korun, způsobil požár chaty v Rajnochovicích. Plameny tu zachvátily celou střechu a obytné podkroví. „Na místo zásahu jsme povolali i záchranáře, kteří si převzali do své péče majitelku objektu, která psychicky zkolabovala,“ poznamenal Netopil. Vyšetřovatelé prověřují možnost vzniku požáru v důsledku technické závady elektroinstalace. Požár byl tak silný, že narušil i stabilitu jedné ze stěn chaty.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x