Evropská unie podpoří vzdělání otrokovických žáků 17 miliony

OTROKOVICE - Město Otrokovice získalo z Evropské unie téměř 17 milionů korun na podporu vzdělávání žáků. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí otrokovické radnice Lenka Vaculová.

Přesná výše dotace je 16,7 milionu korun. Primárním cílem projektu je podpora žáků ohrožených školním neúspěchem nebo předčasným odchodem ze systému vzdělávání,“ vysvětlila vedoucí odboru školství Městského úřadu Otrokovice Barbora Šopíková.

Na základě individuálně zpracovaného plánu podpory pro tyto žáky se například uskuteční konzultace s psychologem, budou stanoveny metodické postupy vzdělávání a další aktivity. „Projekt potrvá do konce června příštího roku. Je do něj zapojeno minimálně 286 žáků základních škol, 216 pedagogů, vedoucích pracovníků a 10 základních škol otrokovického regionu,“ doplnila ŠopíkováSoučástí projektu jsou i workshopy.

„Ve Zlínském kraji se jedná o pilotní program a mne osobně velmi těší, že v konkurenci 205 obcí s rozšířenou působností, pro které byla výzva určena, patříme mezi 16, které podporu získaly. Ve Zlínském kraji byl projekt podpořen jen ve dvou případech,“ uzavřel starosta města Otrokovice Jaroslav Budek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x