Otrokovická ulice Zámostí je nově zjednosměrněna

OTROKOVICE - Otrokovickou ulicí Zámostí projedou auta nově už jen v jednom směru. Jak serveru Zlin.cz řekla mluvčí města Lenka Vaculová, otrokovičtí radní změnu schválili kvůli zvýšení bezpečnosti, po změně volali i samotní obyvatelé.

Jednosměrný provoz je možný ve směru od ulice Čechova na silnici I/55. Jednosměrka tu zatím bude platit po dobu jednoho roku, tedy do konce června příštího roku. Pak vedení města situaci znovu posoudí.

Hlavními důvody pro zavedení jednosměrného provozu byla malá šířka vozovky a rychlost projíždějících vozidel, která zde nerespektovala omezení na třicetikilometrovou rychlost. „Dopravní situace v ulici Zámostí je velmi složitá, zvláště pak úsek, který je kolmý k řece Dřevnici. Auta, která se zde míjela, najížděla na chodník, a tak mohlo dojít k ohrožení chodců, zvláště pak dětí, které tady bydlí,“ konstatoval otrokovický starosta Jaroslav Budek.

Na dodržování nového dopravního značení dohlíží strážníci. K řidičům jsou zatím shovívaví. „Pokuty ještě strážníci neudělují, zatím řidiče ne změnu jen upozorňují,“ dodal Budek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x