Ve Vsetíně i Rožnově otevřeli opravená koupaliště

VSETÍN, ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Hned dvě koupaliště po rekonstrukci včera slavnostně otevřeli na Valašsku, a to v Rožnově pod Radhoštěm a ve Vsetíně. Serveru Zlin.cz to oznámili mluvčí obou měst.

Rekonstrukce rožnovského koupaliště stála 21,5 milionu korun a lidé se tu mohou těšit na řadu nových atrakcí, které využijí malí i velcí. Město získalo na opravy evropskou dotaci ve výši 18,2 milionu korun. „V polovině starého nefunkčního a chátrajícího bazénu byl vybudován nový nerezový bazén o celkové kapacitě vody 384 metrů krychlových a ploše 320 metrů čtverečních,“ podotkla rožnovská starostka Markéta Blinková.

V rámci investice se podařilo vybudovat i novou strojovnu bazénové technologie i novou akumulační (vyrovnávací) jímku. Nechybí ani nové atrakce, například 10 metrů dlouhá a tři metry široká skluzavka, vodní číše, vodní masážní chrlič, dvě vodní masážní děla, masážní perličková lůžka a masážní perličková sedací lavice, pět bočních masážních trysek, dnová masážní tryska, divoká řeka, houpací bazén a součástí rekonstruovaného koupaliště je také spojovací lávka vedoucí z jedné strany bazénu na druhou.

„Mám z rekonstrukce radost. Po létech jednání a předkládání různých projektů se nám podařilo získat dotaci a v minimální míře jsme tak zatížili rozpočet města. Navíc koupání ve městě je teď konečně reprezentativní,“ uvedla Blinková s tím, že dalším krokem by měla být rekonstrukce rožnovského kempu, který ale v současné chvíli není v majetku města.

Opraveným koupalištěm se od pátečního odpoledne radují i ve Vsetíně, kde slavnostně otevřeli Sportovně rekreační areál U průmyslovky. V něm vyrostl moderní 25 metrů dlouhý nerezový bazén se třemi drahami pro kondiční plavání s oddělenou relaxační zónou, velkým množstvím vodních prvků od masážních trysek přes chrliče vody, houpací bazén, masážní lehátka, dnové perličky až po vodní skluzavku. Nejmenším dětem je určen bazén s hloubkou do 40 centimetrů. Vodu v bazénech dohřívají tepelná čerpadla.

„V areálu je také nově vybudováno multifunkční sportovní hřiště, které je vhodné zejména pro tenis, malou kopanou, volejbal, nohejbal nebo basketbal. Zázemí pro návštěvníky i obslužný personál nabízí provozně-sociální budova, ve které je nově vybudovaný bufet a hygienické zázemí,“ doplnila za vsetínskou radnici Adéla Kousalová.

Myšlenkou obnovení oblíbeného, ale zastaralého areálu koupaliště U průmyslovky se zabývali zastupitelé už minimálně posledních 10 let. Celou dobu se hledaly finanční zdroje i možná podoba a vybavení nového koupaliště. V roce 2011 musel být provoz původního koupaliště definitivně uzavřen, neboť technickým stavem neodpovídal platným hygienickým předpisům. Práce, které začaly loni v říjnu, stály více než 33,35 milionu korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x