O nedělích sveze cestující ve Zlíně historický trolejbus

ZLÍN - I letos v létě bude cestující ve Zlíně vozit historický trolejbus Škoda 9 Tr, Dopravní společnost Zlín - Otrokovice jej bude zařazovat do pravidelného provozu každou neděli odpoledne na lince 9. Serveru Zlin.cz to za dopravní společnost uvedl Vojtěch Cekota.

Historický trolejbus bude ze zastávky Baťova nemocnice odjíždět poprvé ve 12.40 hodin a ve stejné minutě pojede od Baťovy nemocnice každou hodinu až do 16.40 hodin. Z točny Jižní Svahy-Středová bude jezdit trolejbus 9 Tr od 13.20 hodin opět každou hodinu až do 16.20 hodin.

„Trolejbus bude vybaven označovači jízdenek, pojede podle běžného jízdního řádu a bude v něm platit běžný tarif. Zájemci se budou moci s historickým trolejbusem samozřejmě také na různých místech Zlína, kudy linka 9 projíždí, vyfotografovat a pořídit si snímky i uvnitř vozu,“ upřesnil vedoucí dopravního úseku Dopravní společnosti Zlín -Otrokovice Pavel Nosálek.

Zlínský historický trolejbus Škoda 9 TrHT 26 byl vyroben v roce 1979 v závodě Škoda Ostrov s výrobním číslem 7227. Vozidlo má pohotovostní hmotnost 8 920 kilogramů, celková hmotnost i s cestujícími činí 16 tun. Vůz je 11 metrů dlouhý a 2,5 metru široký. Výška se staženými sběrači dosahuje 3,24 metru. Maximální povolená rychlost je 60 kilometrů v hodině. Ve zlínské dopravní společnosti byl rekonstruován včetně nátěrů a některých detailů v interiéru do podoby, jak vypadala MHD ve Zlíně a Otrokovicích v 80. letech minulého století. Vozidla MHD byla tehdy opatřena červeným lakem. Ve Zlíně je tento rekonstruovaný trolejbus v provozu od roku 2004.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x