Na Manželské vraždění si lidé budou moci zajít i o prázdninách

ZLÍN - Detektivní komedie Manželské vraždění v režii ředitele Městského divadla Zlín Petra Michálka bude k vidění v netradičních prostorách loftového apartmánu ve čtvrtém nadzemním patře budovy MAX 32 v bývalém svitovském areálu i přes léto. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí divadla Hana Vondrášková.

Manželé Romana a Zdeněk Julinovi, dlouholetí členové uměleckého souboru zlínského divadla, hrají toto představení od března, kdy měla inscenace premiéru. Ojedinělé letní reprízy se uskuteční ještě 30. a 31. července a 25. a 26. srpna vždy od 19 hodin. Vstupenky jsou k dostání na webu a v pokladně divadla. V době uzavření divadelní pokladny jsou lístky k dispozici i na recepci MAX 32.

„Nikdy jsem v červenci a srpnu nehrála, ale nechtěli jsme mít tak dlouhou pauzu a v září pak něco oprašovat. Hrát v létě byl náš nápad a podle návštěvnosti se zdá, že to byl nápad dobrý,“ řekla Romana Julinová. „Jako rodilý Zlíňák mám pocit, že Zlín je přes léto kulturně mrtvé město. Snad toto bude aspoň malá kapka, která zažene prázdninovou nudu,“ doplnil svou ženu Zdeněk Julina.

Autorem hry Manželské vraždění je francouzský spisovatel, dramatik a režisér Eric-Emmanuel Schmitt. Manžel Gilles se po nejasném úrazu hlavy a ztrátě paměti vrací z nemocnice, manželka Líza se mu snaží pomoci a připomíná mu jejich dosavadní společný život. Postupně vycházejí najevo překvapivé okolnosti a divák se zatajeným dechem sleduje měnící se Líziny výpovědi a stále nové a nové verze jejich minulosti. Mohou z toho s takovou tíhou prožitků vůbec vyváznout a žít spolu dál? Má v dnešní době manželství ještě smysl?

Komorní scéna byla vytvořena na míru divadelnímu představení. Cílem bylo vytvořit autentické prostředí domova, kde se děj odehrává a do kterého divák tiše nahlíží. Ve skutečném obývacím pokoji, ložnici, koupelně reální manželé – herci prožívají svůj nevšední příběh. Komornost podtrhuje kapacita divadla, která čítá maximálně 40 diváků, z toho v prodeji je vždy maximálně 32 lístků.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x