Nová točna ve zlínské Antonínově ulici může začít fungovat v září

ZLÍN - Od počátku září by teoreticky mohla začít fungovat nová točna MHD ve zlínské Antonínově ulici. Serveru Zlin.cz to za Dopravní společnost Zlín - Otrokovice uvedl Vojtěch Cekota.

Termín zprovoznění nové točny zajímá řadu cestujících. „Dopravní společnost Zlín – Otrokovice už je na tuto změnu připravena. Podmínkou však je dokončení stavby nového objektu univerzity a rovněž vybudování sociálního zařízení pro naše řidiče,“ konstatoval Cekota.

V Antonínově ulici už je vybudováno a plně funkční potřebné trolejové vedení včetně výhybek a odbočení z třídy Tomáše Bati. „Bude-li stavba univerzitní budovy dokončena, vozovka zprůjezdněna a zajistí-li město pro naše řidiče na této nové konečné stanici také nezbytné sociální zařízení, můžeme zahájit provoz na točně Antonínova od 1. září letošního roku. Předpokládáme, že by zde měly svou konečnou trolejbusy linky 11 (Příluky, Lužkovice) a 12 (Želechovice nad Dřevnicí), které zatím otáčíme na obratišti Sportovní hala,“ uvedl ředitel Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice Josef Kocháň.

Z trolejbusů linky 11 a 12 nyní většina cestujících vystupuje už na zastávce Náměstí Práce, takže tyto vozy jezdí na točnu Sportovní hala téměř prázdné. Přesměrováním na novou točnu Antonínova by mělo s těmito trolejbusy pokračovat v jízdě od zastávky Náměstí Práce více cestujících. Ti budou mít z točny Antonínova kratší docházkovou vzdálenost například do zdravotnických zařízení na zlínské poliklinice nebo blízkých lékařských domů, středoškoláci dojedou pohodlně do blízkosti Střední průmyslové školy Zlín, vysokoškoláci zase k budově kolejí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x