Strážníci si posvítili na odstavené vraky ve Zlíně

ZLÍN - Zlínští strážníci se v posledních týdnech zaměřili na nepojízdné vraky odstavené v ulicích Zlína. Nejčastěji objevili vraky na sídlišti Jižní Svahy, serveru Zlin.cz to za Městskou policii Zlín uvedla Kamila Nováková.

Vraky, tedy auta nezpůsobilá k provozu a bez poznávací značky, jejich majitelé ze zákona nesmějí odstavovat na dálnicích, silnicích ani místních komunikacích. Zlínští strážníci se proto rozhodli provést intenzivní monitoring celého města. „Celkem jsme zaevidovali 14 vraků, a to v různých lokalitách. Nejvíce se jich ale nachází na sídlišti Jižní Svahy,“ upřesnil ředitel Městské policie Zlín Milan Kladníček.

Než ale dojde k samotnému odstranění vraku, trvá to i několik měsíců. Například vlastník vraku má od výzvy vlastníka komunikace až dva měsíce na to, aby vrak odstranil. „Proto se může navenek zdát, že se daná problematika neřeší nebo řeší zdlouhavě, ale bohužel se některé zákonné postupy nedají urychlit a musejí se dodržet,“ řekla Nováková.

Na odstavené vraky strážníky upozorňují i samotní obyvatelé. I Zlín se totiž potýká s nedostatkem parkovacích míst a když řidiči vidí, že parkovací místo zbytečně zabírá auto v dezolátním stavu, strážníky o tom informují.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x